Slik skapte vi Romega

sild

I dette innlegget ønsker jeg å fortelle litt om hva vi som selskap og gruppe har gjort for å utvikle Romega til det det er i dag. Da jeg startet denne reisen og grunnla Arctic Nutrition i 2011 sammen med Jan Remmereit og Harald Nordal i Ørsta, var det på bakgrunn av svært interessante resultater jeg tidligere hadde fått i forsøk med Omega-3 fosfolipider og marine fiskelarver. Disse larvene har svært ofte utfordringer med feilutvikling av skjelett, øyne, farge og adferd. Forsøkene viste at feilutviklingen hos disse larvene ble redusert med over 90% når vi tilsatte produktet, som vi hadde utviklet på laboratoriet i Hovdebygda, til maten som ble gitt til disse fiskelarvene. Den eneste forskjellen i maten var at fettet var rikt på Omega-3 bundet i en spesiell form som kalles fosfolipider. Tidligere var det kun blitt brukt vanlig Omega-3 fra triglycerider.

Portrett av Hogne Hallaråker. Foto

"Da vi startet utviklingen av Romega for noen år siden visste vi allerede at silderogn har næringsstoffer som er spesielt viktige for kroppen."

- Hogne Hallaråker, gründer av Romega

Portrett av Hogne Hallaråker. Foto

"Da vi startet utviklingen av Romega for noen år siden visste vi allerede at silderogn har næringsstoffer som er spesielt viktige for kroppen."

- Hogne Hallaråker, gründer av Romega

Fosfolipider er den viktigste komponenten i alle cellemembraner hos både dyr og planter og det er særdeles viktig at kvaliteten på membranen er god, slik at næringsstoffer, avfallsstoffer og gasser kan passere inn og ut av cellen på en god måte. Nøkkelen til den gode funksjonen ligger i at de rette fettsyrene (DHA og EPA) er direkte bundet til fosfolipidet, slik som vi finner det i cellemembranen. Disse fosfolipidene, som finnes i store mengder i fiskeegg, er ideelle for fisk og fiskelarver. Spørsmålet var om de virket like godt på andre dyr og mennesker. 

Svaret er ja, og det får du vite mer om i mitt neste innlegg her på Romega-bloggen

En boks Romega Kaviarolje står på en fjelltopp. Foto

Vi har startet denne bloggen for å gi deg som kunde informasjon om hva som foregår hos oss i Hovdebygda, svare på spørsmål fra dere, og dele nyheter.

Kontakt oss