´ --> icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris
Gravid kvinne

Hvorfor er DHA bra for deg som er gravid?

Visste du at behovet ditt for omega-3 øker når du er gravid? For mange er dette sannsynligvis ikke ny informasjon. Men vet du hvorfor du trenger mer omega-3 når du er gravid enn ellers?

Nøkkelen ligger i fettsyren DHA

Omega-3 er viktig for helsen din i alle livets faser. Likevel anbefaler helsemyndighetene i Norge at du bør innta mer av omega-3-fettsyren DHA under graviditet enn det du kanskje vanligvis gjør.

Behovet for omega-3 øker under svangerskapet fordi fosteret ditt trenger omega-3-fettsyren dokosaheksaensyre - ofte forkortet DHA.

Hva er det som er så spesielt med DHA?

DHA-fettsyren er lang, har en fleksibel struktur og tas opp i netthinnen og hjernen. Den er viktig for fosterets utvikling, spesielt for hjernen og nervesystemets oppbygning. Både hjernen og øynene til fosteret utvikler seg hurtig, og ved tilstrekkelig inntak vil DHA bidra til normal utvikling av øynene og hjernen til fosteret.*

Gravid

Vi mennesker trenger omega-3-fettsyren DHA hele livet, men du må ha mer av den når du er gravid. Til gravide kvinner anbefaler Helsedirektoratet et daglig inntak på 200 mg DHA. De anbefaler 2-3 fiskemiddager i uken for alle1.

Hvor får du DHA fra?

Du får DHA gjennom maten du spiser - hovedsakelig fra marine kilder. Det er anbefalt å spise fisk, og den skal helst være fet – som makrell, sild eller laks.

All næring fosteret tar til seg kommer fra mor. Hvor mye DHA fosteret får tilført gjennom morkaka, avhenger av hvor mye du selv får i deg gjennom kosten.

Trenger du tilskudd av DHA?

Om du har et variert kosthold med normale matvaner og nok fet fisk skal du i utgangspunktet få i deg det du trenger av næringsstoffer i løpet av graviditeten. Dessuten vil jordmor og fastlegen din kunne gi deg veiledning om hvilke matvarer eller tilskudd nettopp du kan trenge mer eller mindre av.

Hva med deg som ikke spiser så mye fisk?

Vi mennesker er ulike, og på samme måte kan kvinner oppleve graviditet ulikt. Noen føler seg uvel store deler av svangerskapet. Kvalme, sure oppstøt og ujevn matlyst høres muligens ikke helt ukjent ut. Kanskje er ikke fisk det som frister mest til middag.

Hvis du er usikker på om du får i deg nok DHA gjennom kostholdet, så kan det være greit å supplere med et omega-3-kosttilskudd som inneholder nok DHA.*

Romega inneholder 3 ganger mer DHA enn EPA

Romega er rik på DHA, og inneholder tre ganger mer DHA enn EPA. Det høye innholdet av DHA gjør at Romega kan være et godt alternativ til deg som er gravid og som ønsker å være sikker på at du får nok DHA daglig.

Kun to kapsler Romega dekker hele dagsbehovet for omega-3 og DHA anbefalt av de norske helsemyndighetene for gravide.

*) Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 200 mg DHA, i tillegg til det anbefalte daglige inntak av 250 mg DHA og EPA.
Kilder:
1) Helsedirektoratet (2018). Gode levevaner før og i svangerskapet. Helsedirektoratet, Oslo.

Eldre innlegg Nyere innlegg

Romega® 180-kapsler

Intropris kun 249 NOK

Påfølgende forsendelser blir levert hver 3.måned for kun 498 NOK

*Du må godkjenne betingelsene før du kan bestille

*Du har ikke oppgitt riktig postnummer

*Du har ikke oppgitt riktig e-postadresse

Ja takk, jeg benytter meg av introtilbudet og får halv pris på første forsendelse, og betaler kun kr 249. Som abonnent får du faste forsendelser hver 3.måned for kun kr 498., portofritt tilsendt ( kr 166 pr.mnd)

Abonnementet har ingen bindingstid og kan stoppes eller endres etter eget ønske, enten via e-post eller telefon, senest 14 dager før neste utsendelse. Dersom du
angrer på din første bestilling etter å ha mottatt introduksjonstilbudet, har
du 14 dagers angrerett.

Med abonnementet får du automatisk et gratis og
uforpliktende medlemskap i kundeklubben FRISK, og du kan motta tilbud via sms, post, tlf. eller e-post. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket via e-post eller telefon.