icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris

Din helse

For hjernen

illustrasjon av hjernen

Hjernen er det viktigste organet i kroppens nervesystem, den fungerer som et kontrollsenter for alle kroppens organer og funksjoner. Hjernen er et veldig fettrikt organ og består av ca. 50% fettstoffer, hvor DHA er den mest forekommende omega-3-fettsyren. Fettet i hjernen finnes hovedsakelig som fosfolipider i cellemembraner og er derfor viktig for hjernecellenes oppbygning. En viktig fettsyre for å ivareta normal hjernefunksjon er derfor omega-3-fettsyren DHA, som er en av hovedkomponentene i Romega®.*

Menneskekroppens evne til å lage DHA er ofte en lite effektiv prosess. Det er derfor lurt å følge myndighetenes råd om inntak av fet fisk for å få DHA gjennom kostholdet. Dersom du spiser lite fisk, kan det være lurt å ta et daglig tilskudd rikt på DHA. I tillegg til å være rik på DHA så inneholder også Romega fosfolipider, det vil si den samme fettypen som finnes naturlig i kroppens cellemembraner. På grunn av sin spesielle oppbygning er fosfolipider blandbare med vann, noe som kan bidra positivt til opptaket av omega-3-fettsyrer i kroppen.

*) Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.

Hjertet ditt

illustrasjon av hjertet

Hjertet er en muskel som jobber konstant hele livet med å sørge for at resten av kroppens organer kan utføre sine oppgaver. Hjertet gjør dette ved å pumpe oksygen- og næringsrikt blod rundt i kroppen. For å gjøre denne viktige jobben slår et gjennomsnittshjerte rundt 100 000 ganger i løpet av et døgn. Da sier det seg selv at et normalfungerende hjerte er viktig for en sunn helse.

De marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA har blitt vist å bidra til at hjertet skal opprettholde sin normale funksjon.* Dette er noe av grunnen til at myndighetene oppfordrer til å spise fisk 2-3 ganger i uken. Dersom du ikke spiser nok fisk, så kan det være nyttig med et tilskudd. De fosfolipidbaserte omega-3-fettsyrene i Romega® er en god og lettopptakelig kilde til EPA og DHA for å ivareta hjertehelsen.

*) Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. 

Øyet ditt

Illustrasjon av øyet

Øyet er et sanseorgan som gir oss synsinntrykk med informasjon om omgivelsene våre. Langs øyeeplets indre overflate ligger netthinnen (retina), som er en hinne av sanseceller (fotoreseptorer) som reagerer på lys. Fotoreseptorene omdanner lysimpulser til nerveimpulser som sendes til hjernen.1 Hjernen og netthinnen inneholder en spesielt høy andel av omega-3- fettsyren DHA i forhold til andre vev. DHA er en strukturell komponent i fotoreseptorenes cellemembraner, og er viktig for normal synsfunksjon.2,3

Et daglig inntak av 250 mg DHA bidrar til å opprettholde normalt syn. To kapsler Romega® inneholder 320 mg DHA. Romega inneholder DHA i form av fosfolipider, som er den samme formen av fett som finnes i cellemembraner. Dette skiller Romega fra mange andre omega-3-produkter.

Romega og Omega 3 kapsler

Helsen din

Et sunt kosthold gjennom livet er en nøkkelfaktor for å ivareta en god helse livet ut. I sine kostråd til befolkningen anbefaler Helsedirektoratet at alle bør spise fisk 2-3 ganger i uken, siden fisk er en god kilde til blant annet de langkjedede omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Disse viktige fettsyrene bidrar til at hjernen, øynene og hjertet skal opprettholde sine normale funksjoner.* Dersom man av ulike årsaker ikke spiser nok fisk, så kan det være nyttig med et omega-3-tilskudd som Romega®.

Et sunt kosthold er spesielt viktig når det ikke er bare du som blir påvirket av hva du spiser. Gode levevaner er såpass viktig under svangerskapet at Helsedirektoratet har gitt ut en egen brosjyre med tips og råd om hvordan man skal ivareta god helse dersom man er gravid eller planlegger å bli det. Videre så anbefaler også helsemyndighetene alle gravide å ha et daglig inntak av minst 200 mg av omega-3-fettsyren DHA. Denne langkjedede fettsyren man får fra fet fisk bidrar til normal utvikling av hjerne og øyne hos fostre og ammende spedbarn.** 

Dersom man er usikker på om man dekker myndighetenes anbefalinger om DHA gjennom kostholdet, så kan det være nyttig med et tilskudd rikt på DHA. To kapsler Romega gir deg 320 mg DHA, noe som vil dekke myndighetenes anbefalinger til gravide og ammende. I tillegg så vil fosfolipidene i Romega forhindre ubehagelige fiskeoppstøt, et fenomen som mange opplever med tradisjonelle fiskeoljeprodukter.

*) Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA for hjerne- og synshelse, og 250 mg EPA og DHA for hjertet.

**) Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 200 mg i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av omega-3 fettsyrer for voksne, dvs. 250 mg DHA og EPA.

1. Sandvig, Kjell: øynene i Store medisinske leksikon på snl.no. Hentet 27. januar 2021 fra
https://sml.snl.no/%C3%B8ynene
2. Querques G, Forte R, Souied EH. Retina and omega-3. J Nutr Metab. 2011;2011:748361.
doi:10.1155/2011/748361
3. Calder, Philip C. Docosahexaenoic Acid Ann Nutr Metab 2016;69(suppl 1):8–21.