Erfaringer med omega-3 fra silderogn

Lurer du på hvordan vi endte opp med silderogn som råstoff i Romega? Gründer, Hogne Hallaråker, forteller videre om erfaringene som oppstod under utviklingen av et kosttilskudd fra silderogn.

Erfaringer med omega-3 fra silderogn 3

Vitenskapen rundt produksjon av silderognekstrakt

Silderognekstrakter oppfører seg ikke som typiske fiskeoljer, det trengs derfor en helt annen tilnærming for å prosessere råvaren silderogn. Dersom man bruker klassiske teknikker for å ekstrahere fettfraksjonen fra rogna vil man sitte igjen med en viskøs pasta som er vanskelig å fjerne fra prosesseringsutstyret. Takket være de kloke hodene på laboratoriet i Ørsta så fant vi en ny metode for å ekstrahere fettstoffene sånn at vi omgikk dette problemet.

Erfaringer med omega-3 fra silderogn 4

Patentert produksjonsprosess

Denne svært skånsomme metoden for å ta ut fettstoffene fra rognen var så effektiv at vi bestemte oss for å patentere den. All Romega er derfor laget med vår egenutviklede og patenterte produksjonsprosess, noe som skiller oss fra mange andre produsenter og grossister innen omega-3-markedet. Etter å ha fått optimalisert produksjonsprosessen sto vi fritt til å fortsette å forske på helseeffektene til silderognekstrakter.

Studie på opptak av fettsyrer fra silderogn

Et pilotprosjekt gjennomført sammen med Universitetet i Bergen viste at silderognekstrakt øker nivået av viktige omega-3-fettsyrer i kroppen1. Denne studien viste at fettsyrer fra silderognekstrakt går inn i blodbanen til mennesker.

Silderognolje blir til kapsler

Før denne studien ble gjennomført hadde vi kun solgt oljen på store 45 kilos fat til utenlandske kunder, som brukte den i egne produkter og som en ingrediens i etablerte produkter. Nå kunne vi endelig tilby produktet i små kapsler.

En merkevare blir til

Basert på studieresultatene og de positive tilbakemeldingene vi fikk fra kundene våre i utlandet, lanserte vi et eget kosttilskudd i Norge. Dette gav vi merkenavnet Romega® – Et resultat av forskning i verdensklasse

Erfaringer med omega-3 fra silderogn 5

Skrevet av Hogne Hallaråker
Gründer og fagansvarlig for Romega.

1) Bjørndal, B et al. (2014). Phospholipids from herring roe improve plasma lipids and glucose tolerance in healthy, young adults. Lipids Health Dis., 13:82

Kundehistorier

Anitas favoritt kosttilskudd 1

Anitas favoritt kosttilskudd

Anita er en talentfull musiker med mange jern i ilden. Romega har blitt hennes nye favoritt kosttilskudd.

Ikke en dag uten Romega® 2

Ikke en dag uten Romega®

Veronica vet hvor viktig det er å ha energi og gode kosttilskudd, og derfor er Romega en del av hennes daglige rutine.

Bilde av en gravid dame som holder ballonger

Næringsrik støtte for meg og babyen

Nina er trygg på at hun gir kroppen sin det beste for seg og barnet.