´ --> icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris
Forskning og utvikling av Romega

Erfaringer med omega-3 fra silderogn

Lurer du på hvordan vi endte opp med silderogn som råstoff i Romega? Gründer, Hogne Hallaråker, forteller videre om erfaringene som oppstod under utviklingen av et kosttilskudd fra silderogn.

Vitenskapen rundt produksjon av silderognekstrakt

Silderognekstrakter oppfører seg ikke som typiske fiskeoljer, det trengs derfor en helt annen tilnærming for å prosessere råvaren silderogn. Dersom man bruker klassiske teknikker for å ekstrahere fettfraksjonen fra rogna vil man sitte igjen med en viskøs pasta som er vanskelig å fjerne fra prosesseringsutstyret. Takket være de kloke hodene på laboratoriet i Ørsta så fant vi en ny metode for å ekstrahere fettstoffene sånn at vi omgikk dette problemet.

Patent på Romega

Patentert produksjonsprosess

Denne svært skånsomme metoden for å ta ut fettstoffene fra rognen var så effektiv at vi bestemte oss for å patentere den. All Romega er derfor laget med vår egenutviklede og patenterte produksjonsprosess, noe som skiller oss fra mange andre produsenter og grossister innen omega-3-markedet. Etter å ha fått optimalisert produksjonsprosessen sto vi fritt til å fortsette å forske på helseeffektene til silderognekstrakter.

Studie på opptak av fettsyrer fra silderogn

Et pilotprosjekt gjennomført sammen med Universitetet i Bergen viste at silderognekstrakt øker nivået av viktige omega-3-fettsyrer i kroppen1. Denne studien viste at fettsyrer fra silderognekstrakt går inn i blodbanen til mennesker.

Silderognolje blir til kapsler

Før denne studien ble gjennomført hadde vi kun solgt oljen på store 45 kilos fat til utenlandske kunder, som brukte den i egne produkter og som en ingrediens i etablerte produkter. Nå kunne vi endelig tilby produktet i små kapsler.

En merkevare blir til

Basert på studieresultatene og de positive tilbakemeldingene vi fikk fra kundene våre i utlandet, lanserte vi et eget kosttilskudd i Norge. Dette gav vi merkenavnet Romega® - Et resultat av forskning i verdensklasse

Grunnlegger av Romega Hogne Hallaråker

Skrevet av Hogne Hallaråker
Gründer og fagansvarlig for Romega.

1) Bjørndal, B et al. (2014). Phospholipids from herring roe improve plasma lipids and glucose tolerance in healthy, young adults. Lipids Health Dis., 13:82

Eldre innlegg Nyere innlegg

Romega® HJERNE med B-vitaminer

Påfølgende forsendelser blir levert hver 4. måned for kun kr 796 (kr 199 pr mnd)

Introduksjonspris: GRATIS. Kun kr 79 i porto

Portofritt levert hver 4.måned

*Du må godkjenne betingelsene før du kan bestille

*Du har ikke oppgitt riktig postnummer

*Du har ikke oppgitt riktig e-postadresse

Ja takk! Jeg bestiller abonnement på Romega HJERNE og får første forsendelse gratis. Jeg
betaler kun kr 79,- i porto. Som abonnent vil du motta faste forsendelser med Romega HJERNE hver fjerde måned, til en pris av kun kr 796, portofritt
tilsendt (kr 199 pr. måned).

Abonnementet har ingen bindingstid og kan stoppes
eller endres etter eget ønske, enten via e-post eller telefon, senest 14 dager før neste utsendelse. Dersom du angrer på din første bestilling etter å ha mottatt introduksjonstilbudet, har du 14 dagers angrerett.

Med abonnementet får
du automatisk et gratis og uforpliktende medlemskap i kundeklubben FRISK, og du
kan motta tilbud via sms, post, tlf. eller e-post. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket
via e-post eller telefon.