Lurer du på hvordan Romega ble til? Gründer Hogne Hallaråker forteller med sine egne ord om hvordan Romega ble forsket frem, og den menneskelige kompetansen som står bak.
Menneskene bak Romega®
Fagmiljøet vårt i Ørsta har vært aktivt helt siden 1997, da produksjonssjefen vår Per Christian Sæbø ble ansatt som laboratoriesjef. I denne perioden jobbet vi med fettsyrer fra andre kilder enn silderogn, og hadde stor suksess i USA og i andre markeder med produktet CLA.
Selv om vi opp gjennom årene har arbeidet i andre selskap her på huset enn i Arctic Nutrition, har kjernekompetansen og arbeidet med oljer og fettsyrer vært sentralt i alle prosjekt.
Et sentralt punkt med tanke på innovasjonene vi har utviklet gjennom disse årene, er at vi har ulik bakgrunn og en bredde innen fagfeltet som vi ser på som spesielt verdifull. Både kjemi, biokjemi, fysiologi, biologi, fysikk og teknologi er viktige på hver sin måte. I tillegg er vi flinke til å tilegne oss ny kunnskap etter hvert som det dukker opp nye og spennende ting.
Romega® er et resultat av dette!
Lansering av Romega® i Norge
Ferdigproduktet Romega® ble lansert våren 2017, og var i utgangspunktet et prøveprosjekt. Vi hadde aldri tidligere etablert vår egen nettbutikk, og vi var svært spente på hvordan dette skulle gå.
I starten gikk det langsomt og vi fikk kjenne på den harde konkurransen i markedet, selv om vi hadde et produkt som var godt dokumentert. Først på høsten 2017 løsnet det, da Arctic Nutrition ble profilert på TV. Produktet vårt ble utsolgt innen 3 timer! Det kom såpass mange bestillinger samtidig at nettbutikken kollapset.
Fra forsiktig start til flere tusen kunder
Fra en forsiktig start i 2017 har vi nå mange tusen kunder som daglig bruker Romega®. Vi er veldig stolte av det vi har fått til i Ørsta, med sterk vilje og god fagkunnskap. Vi ser veldig positivt på fremtiden, og gleder oss til det som kommer!
Lurer du på hvordan prosessen fra fersk fisk til ferdigproduserte kapsler foregår? Slik produserer vi kosttilskuddet Romega.
Gründer og fagansvarlig for Romega®.