icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris
Vinner av SIVA-pris for bærekraft

Vinner av SIVA-prisen 2020

Arctic Nutrition er vinner av SIVA-prisen

Oppdatert artikkel 26.06.2020

Det er med stor glede vi kan meddele at Arctic Nutrition AS (nå Arctic Bioscience AS) er vinneren av SIVA-prisen 2020. 

"Vi vil takke SIVA for førsteplassen. Heilt utruleg. Vi var djupt beæra av å være nominert, så vi vil takke alle som har stemt på oss, juryen i SIVA og den anerkjennelsen dette gir oss" - Ole Arne Eiksund, Daglig leder. 

Arctic Nutrition er vinner av SIVA-prisen

Arctic Nutrition AS er nominert til pris for grønn omstilling

Arctic Nutrition AS er plukket ut som en av syv finalister til Siva-prisen, og er med det  kandidat til å vinne en gevinst på 250.000 kr.

Siva er selskapet for industrivekst

Siva som selskap tilrettelegger for vekst og utvikling i industri og næringsliv. Om Siva-prisen skriver de:

«Innovasjon må til for å møte miljøutfordringene og målene som er satt nasjonalt og internasjonalt. Miljøriktige løsninger som samtidig er forretningsmessig bærekraftige vil bidra til å bringe verden nærmere klimanøytralitet uten at det forringer verdiskapning. Formålet med Siva-prisen 2020 å løfte fram en virksomhet som har fått til vekst gjennom grønn omstilling.»

Siva-prisen blir delt ut for femte gang

Siva-prisen blir delt ut for femte gang i år. NCE Maritime Clean Tech vant i 2016, Oslo Cancer Cluster Incubator i 2017, Brødrene Aa i 2018 og Hallingplast i 2019.

I år fikk Siva inn nominasjoner på 26 miljø. Arctic Nutrition AS ble nominert av Martin Foldal fra Sunnmøre Kulturnæringshage, og er nå vurdert til finalen.

Prisen går til den virksomheten som utmerker seg på følgende kriterier:

 • Utvikler innovative produkter, tjenester, produksjonsmetoder, prosesser og løsninger som bidrar til grønn omstilling og vekst
 • Har bygget kultur for samhandling og kunnskapsdeling
   • mellom bransjer
   • på tvers av geografi
   • på tvers av tankesett
 • Har bidratt til fremvekst av fremtidsrettede næringer

Nominert for grønn omstilling

Det å ha fokus på bærekraft handler ikke bare om å være snill med miljøet, men også om å tenke smart og langsiktig. Gjennom innovativ teknologi får vi optimalisert utnyttelsen av den norske vårgytende silda, og bidrar slik til fremvekst av en fremtidsrettet næring. Vi er stolte av å kunne tilby et produkt som er til fordel for både folkehelse og biomarin næring, og som i prosessen ivaretar og bygger på miljømessige hensyn.

Vi blir inspirert av at andre ser verdien av arbeidet vi gjør, også det som er rettet mot en grønn omstilling. Du kan lese mer om dette arbeidet her.

Avstemning mellom 20. april og 4. mai

Vinneren blir kåret ved hjelp av en åpen avstemning på web, og gjennom en fagjury. Det åpner for avstemning mellom 20. april til 4. mai, og alle kan stemme.

Vi setter pris på din stemme om du mener Arctic Nutrition AS er en verdig vinner.


Eldre innlegg Nyere innlegg