´ --> icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris
5 ting du ikke visste om Romega

5 ting du ikke visste om Romega

Det at Romega er et omega-3-kosttilskudd forteller mye om produktet i seg selv. Det er likevel mye med Romega som ikke er like kjent for alle. Visste du for eksempel at vi måtte utvikle en helt ny produksjonsmetode for å kunne lage Romega? Eller at Romega inneholder kolin? Nå skal du få lære fem ting du kanskje ikke visste om Romega.

1. Romega er et bærekraftig omega-3-kosttilskudd

Romega er et fremtidsrettet og bærekraftig kosttilskudd av flere grunner, men kjernen ligger i selve råstoffet. Sild i seg selv blir faktisk vurdert som verdens mest bærekraftige fiskemat1,4, men noe av det som gjør Romega enda mer spesielt er hvordan vi utnytter selve rognen til silda.

Silderogn er nemlig et restråstoff. Det vil si at rognen i lang tid har blitt sett på som et restråstoff som enten ble kastet eller brukt i dyrefôr. I Romega har vi tatt i bruk dette råstoffet på en helt ny måte. Dette forbedrer næringsutnyttelsen av silda, samtidig som det bidrar til å optimalisere utnyttelsen av en tradisjonelt viktig ressurs.

I 2020 vant vi SIVA-prisen for vårt bidrag til grønn omstilling i en fremtidsrettet næring, og for de innovasjonene vi har utviklet i produksjonen av Romega. Den norske biomarine næringens fremtidige suksess er faktisk spådd å være knyttet til et større fokus på optimalt bruk av bærekraftige marine restråstoff. Romega er et eksempel på hvordan dette kan gjøres på en god måte.

2. Romega inneholder naturlig kolin

Romega har også et naturlig innhold av det viktige næringsstoffet kolin, som er nødvendig for flere prosesser i kroppen. Kolin bidrar til normal lipidomsetning, til å opprettholde normal leverfunksjon og normal homocysteinomsetning.

Kroppen bruker kolin i prosessen for å omsette fett (lipidomsetning). Kolin kan også bidra til å opprettholde normal leverfunksjon. Ikke minst kan kolin bidra til normal omsetning av homocystein i kroppen. Homocystein kan føre til at det dannes mer kolesterol i blodet (LDL) enn ønskelig.

Gunstig virkning oppnås ved et inntak av minst 82,5 mg kolin. Fire kapsler Romega inneholder omtrent 84 mg kolin.

3. Romega er utviklet med egenutviklet og patentert teknologi

Silderogn er et fantastisk råstoff, så hvorfor er det ikke blitt tatt i bruk i kosttilskudd tidligere? Silderognekstrakter oppfører seg nemlig ikke som typiske fiskeoljer, og det trengs derfor en helt annen tilnærming for å prosessere råvaren. Dersom man bruker klassiske teknikker for å ekstrahere fettfraksjonen fra rogna vil man sitte igjen med en viskøs pasta som er vanskelig å fjerne fra prosesseringsutstyret.

Takket være de kloke hodene på laboratoriet i Ørsta så fant vi en ny metode for å ekstrahere fettstoffene slik at vi unngår dette problemet. Denne metoden er patentert og muliggjør for en skånsom produksjonspresses hvor produktet ikke kommer i kontakt med verken oksygen eller unødvendig varme. Slik klarer vi å beholde oljen i Romega så fersk som overhodet mulig.

4. Romega er et resultat av over 20 år med forskning på lipider

Innovasjonen bak Romega er utviklet på bakgrunn av den store bredden vi har innen fagfeltet. Både kjemi, fysiologi, biologi, fysikk og teknologi er viktige på hver sine måter. Vi har også et forskningsmiljø av internasjonalt kaliber, noe som er ganske spesielt på våre kanter. Romega er et resultat av over 20 år med forskning på lipider, hvor store deler har foregått i Ørsta på Sunnmøre.

5. Romega kan være et viktig kosttilskudd for gravide

Romega inneholder tre ganger mer DHA enn EPA, og er en rik kilde til DHA. Det høye innholdet av DHA gjør at Romega kan være et godt alternativ til deg som er gravid. Behovet for omega-3 øker nemlig under svangerskapet fordi fosteret ditt trenger omega-3-fettsyren dokosaheksaensyre -ofte forkortet DHA. Fosteret utvikler seg hurtig, og DHA bidrar til normal utvikling av øyne og hjernen til fosteret.

Norske helsemyndingheter anbefaler gravide å få i seg minst 200 mg DHA daglig. To kapsler Romega inneholder 320 mg DHA.

 

*) Gunstig effekt for hjerne og syn oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA, og for hjerte et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA. To kapsler Romega gir deg dette.
1. Lindahl, H. (2020). Sjekk hvilken mat som er best for miljøet på Fremtiden.no. Hentet 04.02.21 fra https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/sjekk-hvilken-mat-som-er-best-for-miljoet.html
2. Frivoll, Åge: oksidativt stress i Store medisinske leksikon på snl.no. Hentet 4. februar 2021 fra
3. Pedersen, Bjørn; Tekst fra Store norske leksikon (2005-2007): celleånding i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 4. februar 2021 fra https://snl.no/celle%C3%A5nding
4. Ekern, Y. (2019) Dette er verdens mest bærekraftige fiskemat fra Fremtiden.no. Hentet 09.02.21 fra https://www.framtiden.no/gronne-tips/mat/dette-er-verdens-mest-barekraftige-fiskemat.html

 


Eldre innlegg Nyere innlegg

Romega® HJERNE med B-vitaminer

Påfølgende forsendelser blir levert hver 4. måned for kun kr 796 (kr 199 pr mnd)

Introduksjonspris: GRATIS. Kun kr 79 i porto

Portofritt levert hver 4.måned

*Du må godkjenne betingelsene før du kan bestille

*Du har ikke oppgitt riktig postnummer

*Du har ikke oppgitt riktig e-postadresse

Ja takk! Jeg bestiller abonnement på Romega HJERNE og får første forsendelse gratis. Jeg
betaler kun kr 79,- i porto. Som abonnent vil du motta faste forsendelser med Romega HJERNE hver fjerde måned, til en pris av kun kr 796, portofritt
tilsendt (kr 199 pr. måned).

Abonnementet har ingen bindingstid og kan stoppes
eller endres etter eget ønske, enten via e-post eller telefon, senest 14 dager før neste utsendelse. Dersom du angrer på din første bestilling etter å ha mottatt introduksjonstilbudet, har du 14 dagers angrerett.

Med abonnementet får
du automatisk et gratis og uforpliktende medlemskap i kundeklubben FRISK, og du
kan motta tilbud via sms, post, tlf. eller e-post. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket
via e-post eller telefon.