icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris
Romega omega-3 tilskudd for hjertehelsen

Ta vare på hjertet ditt med omega-3 fra Romega!

 Vi vet vel alle at et sunt kosthold kombinert med fysisk aktivitet er viktig for god helse? Det er likevel ikke alltid så lett å praktisere alle de ulike helsetipsene, anbefalingene og kostrådene som florerer rundt oss til hverdags. Noen tips bør man imidlertid plukke opp på veien.

Her kommer en liten påminnelse fra oss, nemlig å ta vare på hjertet ditt. En av de enkleste måtene å gjøre det på er ved å sikre et daglig inntak av omega-3-fettsyrene EPA og DHA, og de skal du få vite litt om nå.

Omega-3 kapsler formet som hjerte

Spis omega-3 for hjertet

Som en del av en sunn livsstil, kan et daglig inntak av de marine omega-3 fettsyrene DHA og EPA bidra til at hjertet opprettholder sin normale funksjon.* Disse fettsyrene får du blant annet fra fet fisk, og dette er noe av grunnen til at Helsedirektoratet anbefaler alle voksne å spise fisk til middag 2-3 ganger i uken1. Et omega-3-kosttilskudd kan være et viktig supplement for deg som ikke spiser nok fisk. 

Et kosttilskudd for hjertehelsen

Nesten alle typer omega-3 er sunt for deg, men noen typer omega-3-kosttilskudd er lettere opptakelige enn andre, og nå skal du få vite litt om hva som er så spesielt med Romega.

Omega-3-fettsyrene DHA og EPA er strukturelle komponenter i cellene - også i hjertet. Romega er ekstrakt fra silderogn, som inneholder omega-3 av samme type fettstoff som finnes i cellemembranen i hjertet ditt. Denne fettypen kalles fosfolipider.

Det spesielle med EPA og DHA fosfolipider

Det at Romega inneholder EPA og DHA bundet i fosfolipider påvirker hvor lett  kroppen klarer å ta opp fettsyrene. Det finnes nemlig studier som indikerer at omega-3-fettsyrer fra fosfolipider tas raskere opp i kroppen en tilsvarende tradisjonelle fettsyrer (triglyserider)2.Fosfolipid bundet omega-3 i Romega er altså en god og lettopptakelig kilde til EPA og DHA for å ivareta hjertehelsen.

Et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon. To kapsler Romega inneholder 1000 mg fiskeolje med fosfolipider, hvorav 320 mg er DHA og 100 mg er EPA. Du trenger altså ikke mer enn to kapsler daglig for å oppnå gunstig virkning.

Derfor bør du ta vare på hjertet ditt

Hjertet er en muskel som jobber konstant hele livet. Hjertets oppgave er å transportere blod til alle kroppens organer slik at de får den næringen de trenger for å kunne utføre sine oppgaver. Hjertet gjør dette ved å pumpe oksygen- og næringsrikt blod rundt i kroppen. For å gjøre denne viktige jobben slår et gjennomsnittshjerte rundt 100 000 ganger i løpet av et døgn. Da sier det seg selv at et normalfungerende hjerte er viktig for en sunn helse.

Vi vet at noen helseråd krever større anstrengelse enn andre. Da kan det være greit å minnes på at litt er bedre enn ingenting. To kapsler Romega til frokosten er sånn sett en enkel og lite krevende investering i hjertehelsen.

*) Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

1. Helsedirektoratet. Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet. Rapport IS-2170.
2. Cook et al. (2016). Bioavailability of Long Chain Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids from Phospholipid-Rich Herring Roe Oil in Men and Women with Mildly Elevated Triacylglycerols. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids

Eldre innlegg Nyere innlegg

Romega® 60-kapsler, 2 pk.

149,00 NOK

Levering hver 2 måned

*Du må godkjenne betingelsene før du kan bestille

*Du har ikke oppgitt riktig postnummer

*Du har ikke oppgitt riktig e-postadresse

Romega med DHA-fosfolipider for hjernehelsen.
For at du selv skal få oppleve Romega, gir vi deg hele 60 dagers forbruk for kun 149 kroner, direkte levert til din postkasse. Du er ikke bundet til noe fremtidig kjøp, men gir beskjed innen 40 dager etter at du har mottatt den første sendingen med Romega hvis du ikke ønsker automatisk leveringstjeneste. Som abonnent får du faste forsendelser annen hver måned for kun kr 199 pr måned (totalt kr 398) – vi spanderer frakten. Abonnementet kan endres eller avsluttes når du selv ønsker det. Du har 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv betale returporto. Her kan du laste ned angrerettsskjema