icon-account icon-glass
✓ Ingen bindingstid ✓ Alltid fri frakt ✓ Intropris
Romega omega-3 kapsler

Slik ble idéen om Romega til

Lurer du på hvordan Romega ble til? Gründer, Hogne Hallaråker, forteller med sine egne ord om hva som la grunnlag for idéen om et kosttilskudd som er basert på fiskeegg.

Tanken om Romega ble til på bakgrunn av fiskelarver

Da jeg startet denne reisen og grunnla Arctic Nutrition i 2011 sammen med Jan Rammereit og Harald Nordal i Ørsta, var det på bakgrunn av svært interessante resultater jeg tidligere hadde fått i forsøk med omega-3-fosfolipider og marine fiskelarver.

Nøkkelen ligger i omega-3-fosfolipider

Under utviklingen av kveiteoppdretten så vi at disse larvene ofte hadde utfordringer med feilutvikling av skjelett, øyne, farge og adferd. Forsøkene viste at feilutviklingen hos disse larvene ble redusert med over 90% da vi tilsatte et produkt, som vi hadde utviklet på laboratoriet i Hovdebygda, til maten som ble gitt til disse larvene.

Den eneste forskjellen i maten var at fettet vi tilsatte var rikt på omega-3 bundet i en spesiell form som kalles fosfolipider. Tidligere var det kun blitt brukt vanlig omega-3 fra triglyserider.

Fosfolipider finnes naturlig i menneskekroppen

Fosfolipider er en svært viktig komponent i alle cellemembraner hos både dyr og planter. Det er viktig at kvaliteten på membranen er god, slik at næringsstoffer, avfallsstoffer og gasser kan passere inn og ut av cellen på en god måte. Nøkkelen til den gode funksjonen ligger i at de rette fettsyrene, kallet for DHA og EPA, er direkte bundet i fosfolipidet, slik vi også finner det i
cellemembranen.

Disse fosfolipidene, som finnes i store mengder i fiskeegg, er ideelle for fisk og fiskelarver. Spørsmålet var da om de er like nyttige for andre dyr og mennesker? Svaret er ja, og her kan du lese mer om våre erfaringer med omega-3 fra silderogn.

Gründer av Romega Hogne Hallaråker

Skrevet av Hogne Hallaråker
Gründer og fagansvarlig for Romega.


Newer Post

Romega® Hjerne

149,00 NOK

Levering hver 2 måned

*Du må godkjenne betingelsene før du kan bestille

*Du har ikke oppgitt riktig postnummer

*Du har ikke oppgitt riktig e-postadresse

Romega med DHA-fosfolipider for hjernehelsen.
For at du selv skal få oppleve Romega, gir vi deg hele 60 dagers forbruk for kun 149 kroner, direkte levert til din postkasse. Du er ikke bundet til noe fremtidig kjøp, men gir beskjed innen 40 dager etter at du har mottatt den første sendingen med Romega hvis du ikke ønsker automatisk leveringstjeneste. Som abonnent får du faste forsendelser annen hver måned for kun kr 199 pr måned (totalt kr 398) – vi spanderer frakten. Abonnementet kan endres eller avsluttes når du selv ønsker det. Du har 14 dagers ubetinget angrerett på første forsendelse. Benytter du deg av angreretten må du selv betale returporto. Her kan du laste ned angrerettsskjema